Τελευταία ενημέρωση: 18:10

Στην Νατοική βάση του Μαραθίου στον κόλπο της Σούδας έχει καταπλεύσει για ανεφοδιασμό η ναυτική αρμάδα Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1).

Ναυαρχίδα της SNMG1 είναι η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen, ενώ αυτή την περίοδο η δραστηριότητα της συγκεκριμένης Νατοϊκής δύναμης αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης «Active Endeavour».

Τα τρία πλοία αναμένεται να αποπλεύσουν αύριο, ενώ σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, ο Υποναύαρχος Georg von Malzan, Διοικητής της Νατοϊκής αρμάδας.

Η συνομιλία των δύο ανδρών στράφηκε γύρω από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας, καθώς και τον γαστρονομικό μας πολιτισμό. Ο υποναύαρχος εξέφρασε το θαυμασμό του για το Ενετικό Λιμάνι Χανίων, αλλά και την άριστη εντύπωση που του έκαναν οι τοπικοί οίνοι.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι στα Χανιά έχουν διατηρηθεί τα Μνημεία όλων των διαφορετικών Πολιτισμών που έζησαν εδώ. Η Ευρώπη έχει μια πολιτισμική ταυτότητα που την ενοποιεί, είπε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Η συζήτηση έληξε με εγκάρδιους χαιρετισμούς και με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Υποναυάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ευχήθηκε στον αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, καλή διαμονή στην πόλη μας

Η επιχείρηση Active Endeavour

Τα τρία πλοία θα περιπολούν στο πλαίσιο της Active Endeavour στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας με αποστολές:

-Επιχειρήσεις Ναυτικής Παρουσίας, Παρακολούθησης και Επιτήρησης.
-Προστασία Μονάδων Υψηλής Αξίας.

– Έλεγχο Θαλασσίων Οδών Επικοινωνιών SLOC (Sea Lines of Communication).
-Επιχειρήσεις Νηοψίας MIO (Maritime Interception Operations).
-Ναυτικές Αντιτρομοκρατικές Επιχειρήσεις MCT (Maritime Counter-terrorism Operations)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook