Κύκλωμα που εξαπατούσε εμπόρους μέσω εικονικών εταιρειών ήρθε στο φως μετά τη σύλληψη ενός άνδρα 61 ετών το Σάββατο στα Χανιά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε \”πλούσιο\” ένταλμα σύλληψης του ΣΤ΄ Ανακριτικού Τμήματος Πειραιά για:

«Πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού κατά συρροή και κατ επάγγελμα», «Απάτη από κοινού κατά συρροή και κατά επάγγελμα » και «έκδοση ακάλυπτης επιταγής από κοινού και κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος».

Πώς έστηναν τις απάτες

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη στις 4 του Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους, προέβαιναν στην ίδρυση εικονικών εταιρειών με σκοπό να εξαπατούν εμπόρους, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα με πλαστές ή μεταχρονολογημένες τραπεζικές επιταγές άνευ οικονομικού αντικρίσματος.

Στη συνέχεια αποθήκευαν τα προϊόντα σε διάφορους χώρους και τα μεταπωλούσαν σε άλλους αγοραστές, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Στην κατοχή του συλληφθέντος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Πειραιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα επιταγές αμφιβόλου γνησιότητας, διαφόρων Τραπεζών.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook