Δεν πάει πολύς καιρός που όταν κάποιος συνάνθρωπός μας μαθαίναμε ότι έπασχε από κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα θεωρούσαμε τα πράγματα δύσκολα και τελειωμένα και ευχόμαστε όλοι «μακριά από εμάς»…Τα τελευταία χρόνια όμως με τις εξελίξεις στον ιατρικό χώρο, φτάσαμε στο άλλο άκρο…Έχουμε πλέον την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Σήμερα, θεωρείται παράλογο πια να χαθεί άδικα κάποιος ασθενής επειδή δεν αντιμετωπίστηκε και δεν διαγνώστηκε σωστά. Βλέπουμε έτσι όλο και πιο πολλούς αρρώστους με σοβαρά προβλήματα Στεφανιαίας Νόσου και Καρδιακής Ανεπάρκειας να επιζούν περισσότερα χρόνια… Μεταξύ σοβαρού και αστείου οι καρδιολόγοι λέμε μεταξύ μας ότι εμείς είμαστε η κύρια αιτία του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας αφού με την εξέλιξη της καρδιολογίας αυξήθηκε ο μέσος όρος επιβίωσης.

Τελευταία πολύς λόγος γίνεται για τις λεγόμενες «Νέες Τεχνικές των Καρδιολογικών Υπερήχων». Όπως ίσως θα έχετε ακούσει πρόκειται για πολλά υποσχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις απεικόνισης της καρδιάς με χρήση των υπερήχων, οι οποίες με την εφαρμογή τους φέρνουν αλλαγή του τρόπου σκέψης στην σύγχρονη διάγνωση και αντιμετώπιση των καρδιολογικών νόσων. Στις νέες τεχνικές περιλαμβάνονται η δυναμική υπερηχογραφία ή stessecho, το ιστικόDoppler, η διαοισοφάγειαυπερηχοκαρδιογραφία, η μυκαρδιακή παραμόρφωση και η ηχοκαρδιογραφία αντίθεσης (ContrastEcho).

Ο υπέρηχος είναι ένα μηχάνημα, που πολλοί από εσάς θα έχετε εξεταστεί, ο οποίος με τη χρήση υπερήχων καταφέρνει να απεικονίσει την κινούμενη καρδιά και τις δομές της με σαφήνεια και λεπτομέρεια, χωρίς αιματηρή επέμβαση ή χρήση ραδιενέργειας.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook