«Η φετινή χρονιά θα είναι καθοριστική για το μέλλον μας και το μέλλον μας βρίσκεται πια στα δικά μας χέρια αποκλειστικά», τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του διοικητή της ΤτΕ.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι «η φετινή χρονιά θα είναι καθοριστική για το μέλλον μας», το οποίο «βρίσκεται πια στα δικά μας χέρια αποκλειστικά».

Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας, σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο:

«Η μία είναι να αξιοποιήσουμε το θετικότερο κλίμα και τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί μετά από την οδυνηρή ανηφόρα των τελευταίων 4 ετών, ώστε να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη μέσα στο 2014.

Η άλλη είναι να λιποψυχήσουμε μπροστά στο μέγεθος των αναγκαίων αλλαγών και να αδρανήσουμε για άλλη μια φορά αφήνοντας να πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες και όλες οι θυσίες αυτών των ετών».

Ο πρώτος δρόμος είναι ο ανηφορικός και ο ο δεύτερος οδηγεί στον γκρεμό, προσέθεσε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καθυστερήσεις και υπονομεύσεις, καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια της εθελοτυφλίας ή της άρνησης, αφού «από εμάς και μόνο εξαρτάται, πλέον, αν θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο εκσυγχρονισμός του τόπου, με στόχο να ξαναφέρουμε δουλειές και προκοπή, ή αν θ’ αφεθούμε να διολισθήσουμε πολύ πίσω, σε μια Ελλάδα φτωχή και μόνη».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι από τα μέσα της φετινής χρονιάς η χρηματοδότηση των πρωτογενών μας ελλειμμάτων παύει λκαι πλέον ό,τι κεφάλαια είναι να έρθουν μετά τον Ιούνιο, θα πάνε υποχρεωτικά στην εξυπηρέτηση των δανείων μας.

«Με άλλα λόγια, η εσωτερική δημοσιονομική διαχείριση περνά αποκλειστικά στα χέρια μας, χωρίς δυνατότητα εξωτερικού δανεισμού», δήλωσε και προσέθεσε ότι «ή θα τα καταφέρουμε, ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κοινωνική και πολιτική αναταραχή απρόβλεπτων διαστάσεων και συνεπειών».

Το 2013 έφερε στον τόπο έναν αέρα συγκρατημένης αισιοδοξίας, ένα προανάκρουσμα ελπίδας, ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος και υποστήριξε πως «η προσδοκία που καλλιεργείται για ανάκαμψη το 2014 δεν είναι ουτοπική», αλλά, όπως είπε, «θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, συνέπεια και επιμονή για υλοποιηθεί» και «να χτίσουμε την Ελλάδα της Ευρώπης».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook