H κομματική οργάνωση Υγείας – Πρόνοιας του ΚΚΕ  εξέδωσε ανακοίνωση για τη Συγχώνευση Βενιζέλειου – ΠΑΓΝΗ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

\”Η τελευταία δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης για τον ενοποιημένο οργανισμό των νοσοκομείων Βενιζελειου και ΠΑΓΝΗ, στην ουσία αποτελεί συνέχεια της αντιλαικης πολιτικης που προωθείται και στο χώρο της υγειας. Αποτελεί τμήμα της διακηρυγμένης και προωθούμενης πολιτικής των αναδιαρθρώσεων και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), με στόχο τη συρρίκνωση και το δραστικό περιορισμό τόσο των δημόσιων μονάδων υγείας, όσο και των δημόσιων – δωρεάν υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας σε ένα ελάχιστο βασικό πακέτο παροχών.

Αυτή η κατεύθυνση υπηρετείται συνδυασμένα:

α) με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία ( – 7,5% για το 2013 σε σχέση με το 2012),
β) με τη λειτουργία του δημόσιου τομέα με επιχειρηματικά κριτήρια,
γ) με την αναδιάταξη του νοσοκομειακού δικτύου με κριτήριο το κόστος – όφελος, γεγονός που σημαίνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις μονάδων υγείας, κρεβατιών, εργαστηρίων, εξειδικευμένων τμημάτων.
δ) με την υλοποίηση του στόχου για κατάργηση 650 τμημάτων και μείωση κατά 10.000 νοσοκομειακών κρεβατιών. Αυτό σημαίνει 60 κρεβάτια λιγότερα στο Βενιζέλειο και 60 στο ΠΑΓΝΗ σε σχέση με τους παλιότερους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Και όλα αυτά προκειμένου το κράτος να εξοικονομήσει πόρους για τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου σε συνθήκες όξυνσης του ανταγωνισμού, με την παροχή ζεστού χρήματος, φοροαπαλλαγών, εισφοροαπαλλαγών και άλλων κινήτρων προκειμένου να διατηρηθεί η κερδοφορία του σε συνθήκες τέτοιας οικονομικής κρίσης. Το όλο σχέδιο του υπουργείου είναι να προσαρμοσθούν οι λειτουργίες των νοσοκομείων στους ήδη μειωμένους προϋπολογισμούς\”.

και συνεχίζει:

\”Καλούμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία Βενιζέλειο & ΠΑΓΝΗ, συνολικά την εργατική τάξη, τα σωματεία της, τις λαϊκές επιτροπές να οργανώσουν και να αναπτύξουν την πάλη τους για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, τη διεκδίκηση και την απόσπαση λύσης σε επείγοντα προβλήματα, αλλά και σε συνδυασμό με την ανάγκη διεκδίκησης βαθύτερων αλλαγών και ανατροπών, για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας – πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

-Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
– Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
– Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία.
– Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, συμμετοχής σε ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
– Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό κα αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook