Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER Λασιθίου συνεχίζονται από την Ομάδα Τοπικής Δράσης με επικεφαλής τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Λασιθίου κ. Μπάμπη Αντωνακάκη.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του προγράμματος Leader στην Ιεράπετρα, στη Νεάπολη και στο Βραχάσι.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα LEADER οι οποίες αφορούν κυρίως αγροτικές περιοχές με στόχο να διατηρηθούν ζωντανές και βιώσιμες οι αγροτικές κοινωνίες.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Μαρής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννης Τσιχλής και μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης και μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Η βασική φιλοσοφία των δράσεων του Leader αφορά τη βελτίωση των υποδομών και την παραγωγή ώστε να δημιουργηθούν συμπληρωματικά εισοδήματα των κατοίκων με βάση την αγροτική παραγωγή.

Σε ότι αφορά την περιοχή του Λασιθίου, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, έχει μεγάλη σημασία να απορροφηθούν αυτά τα χρήματα στον τόπο  και να υπάρξουν προτάσεις και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι Στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος LEADER:
– Η αύξηση της προστιθέμενης αξίας της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής.
– Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η διαφοροποίηση της οικονομίας της υπαίθρου και η ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και συναφών υπηρεσιών.
– Η παροχή ελκυστικών ευκαιριών απασχόλησης για τη συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού στην ύπαιθρο και η παροχή ενισχυμένων ευκαιριών στο νεανικό και γυναικείο πληθυσμό.
– Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση των συμπράξεων σε μείζονες κλάδους της τοπικής οικονομίας.
– Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η εμψύχωση του τοπικού πληθυσμού, η διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ δημοσιοποίησε τη 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER Λασιθίου με καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος LEADER θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Α.Ε. ΟΤΑ www.anlas.gr και στη διεύθυνση Αργυροπούλου 3, 72100 Άγιος Νικόλαος, κ. Μιχάλης Κουτάντος Tηλ: 28410 91 110, Fax: 28410 91 120 , e-mail: info@anlas.gr

Σήμερα Δευτέρα 25/02/2013, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης στο Καλό Χωριό στις 6.00 το απόγευμα, θα ακολουθήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Κριτσά 26/02/2013, στον Κρούστα 27/02/2013 και στο Καβούσι 1/03/2013 στις 6.00 μ.μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook