Έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Ζακυνθινάκη εγκαινιάζεται το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 από 19.00-22.00 στην αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, Χαριλάου Τρικούπη 14 στα Χανιά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 και θα είναι ανοικτή για το κοινό 9.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00 κάθε μέρα εκτός Κυριακής.

Η Αίθουσα τέχνης Μυλωνογιάννη έχει τη χαρά να παρουσιάσει την πρώτη ατομική

έκθεση της Γεωργίας Ζακυνθινάκη που εγκαινιάζεται το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 από 19.00‐22.00 στην αίθουσα της Χαριλάου Τρικούπη 14 στα Χανιά με τίτλο Ένα
λουλούδι που έγινε πορτρέτο. Η Ζακυνθινάκη σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή και γραφιστική στο ΤΕΙ Αθήνας, αλλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκε στον ΟΤΕ, χωρίς όμως ποτέ να σταματήσει να ζωγραφίζει. Από τότε που αποχώρησε από την υπηρεσία της έχει αφιερωθεί ξανά ολοκληρωτικά στη ζωγραφική δημιουργώντας σειρές από έργα αφηρημένα και ανθρωπομορφικά.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στην παρουσίασή του ο επιμελητής της έκθεσης Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος:

…..Με την ίδια στάση των εξπρεσιονιστών δουλεύει η Ζακυνθινάκη, με ταχεία και πυρετική διεκπεραίωση όταν έρθει η δύσκολη εκείνη ώρα της αναμέτρησης με τον καμβά που κάνει το πορτρέτο να γίνεται λουλούδι και ένα αφηρημένο μοτίβο να εξελίσσεται, μέσα στον οίστρο της έμπνευσης, σε μια ανθρώπινη φιγούρα τα όρια μεταξύ ανθρωπομορφισμού και αφαίρεσης είναι ρευστά διότι είναι τελικά η ίδια η ζωγραφική που μετρά, με την πάστα της, το χρώμα της, την πινελιά, το γρήγορο σχέδιο, τη φρενήρη σπάτουλα, τα λεπτά και μαλακά πινέλα της, τα ίχνη της και τα σταξίματά της που είναι ορατά χωρίς να δικαιολογούνται πάντα από τον ορατό κόσμο……

Έργα της Ζακυνθινάκη έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες του ΑΕΝΑΟΝ και έχου τυπωθεί σε τηλεφωνικές κάρτες του ΟΤΕ. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό από Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 μέχρι Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, ώρες 9.00‐13.00 και 18.00με 21.00 κάθε μέρα εκτός Κυριακής.