Προανακριτική εξέταση για τον εντοπισμό του βοσκού, που σκότωσε με καραμπίνα έναν σκύλο στο χωριό Βενεράτο του Ηρακλείου το μεσημέρι της Παρασκευής 22/2 διατάχτηκε χθες από την Αστυνομία.

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ του www.zoosos.gr το οποίο περιελάμβανε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και αφού αναδημοσιεύτηκε εφημερίδες, τοπικά κανάλια και ιστοσελίδες, που επικεντρώνονται στις ειδήσεις σχετικά με την Κρήτη, ήρθε και το ενδιαφέρον της Αστυνομίας.

Γι’ αυτή την καλή εξέλιξη επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας ενημερώσει η Γεωργία Στεφανάκη, πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης. Όλοι πλέον ελπίζουν να υποχρεωθεί σε κλήση και η μάρτυς, η οποία είδε τον κτηνοτρόφο να σκοτώνει το ζώο και επικοινώνησε με την Ελένη Τσαγκαράκη για να της το πει.

Θυμίζουμε πως η κα Τσαγκαράκη και ο Γιώργος Ορφανίδης, που είναι εθελοντές της Ζωόφιλης Δράσης, έσπευσαν στην περιοχή για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί. Τελικά το πτώμα του ζώου το βρήκαν μέσα στον κάδο των σκουπιδιών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Οι φιλόζωοι, αφού έβγαλαν το νεκρό σκυλί από τον σκουπιδοτενεκέ, το μετέφεραν σε κτηνιατρείο και οι ακτινογραφίες έδειξαν πως στο άψυχο κορμί του τα σκάγια ήταν διάσπαρτα…

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία μπορεί να προσάγει τον ή την μάρτυρα οποιουδήποτε εγκλήματος – ακόμα και αν εκείνος ή εκείνη αρνείται – ώστε να καταθέσει. Η ψευδομαρτυρία άλλωστε διώκεται και αυτή ποινικά.

Ακόμα και αν η κλήση έγινε από απόρρητο αριθμό τηλεφώνου με εισαγγελική παραγγελία γίνεται άρση του απορρήτου και εντοπίζεται από πού έγινε το τηλεφώνημα.

Πηγή: zoosos.gr