Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν σήμερα, στις 11 το πρωί, σε νέα γενική συνέλευση στα μπλόκα οι αγρότες, μετά την άκαρπη σημερινή συνάντηση του με τους συναρμόδιους υπουργούς, στο υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας, προανήγγειλε ακόμα και κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 6 ή 7 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι μέσα στο στενό δημοσιονομικό πλαίσιο οι δυνατότητες είναι μικρές.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνάντηση (Δευτέρα) κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων των αγροτών από 34 μπλόκα και κυβέρνησης απέβη άκαρπη.

Σε συνέχεια την χθεσινής συνάντησης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρόυτσης είπε ότι εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τους αγρότες με 40 έτη εργασίας και συνταξιοδότηση στα 62, ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών.

 

skai.gr