Η στάση του εκλεγμένου Προέδρου της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη και της Κυβέρνησής του θα μπορούσε να καταστήσει τις διαπραγματεύσεις της χώρας με την τρόικα για το πακέτο διάσωσης λιγότερο δύσκολες από ό,τι με τον απερχόμενο Πρόεδρο, αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

 «Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να διασφαλίσει μια «έγκαιρη οικονομική στήριξη και τώρα αναμφισβήτητα έχει την εντολή να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις. Έχει ήδη οικοδομήσει σχέσεις με ηγέτες σημαντικών Ευρωπαίων εταίρων, περιλαμβανομένης της Γερμανίας», αναφέρει ο οίκος Fitch στη σχετική έκθεση.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως παρά τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές ο κ. Αναστασιάδης θα αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις όπως και ο προκάτοχός του Δ. Χριστόφιας, και υπάρχει ακόμη παρατεταμένη αβεβαιότητα για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες ενός προγράμματος διάσωσης της ΕΕ.

«Αναμένουμε από την κυπριακή Κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις, ως μέρος της τελικής συμφωνίας με την τρόικα, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πόση ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε αυτό να επιτύχει», σημειώνει ο οίκος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook