\”Ήθελα να χα δύναμη δυο πέτρες να σηκώσω τον Πόντο και την Κρήτη μας με μιας να τις ενώσω\”.

Με σεβασμό στην παράδοση, στα ήθη και έθιμα στην Στουτκάρδη της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση στα πλαίσια αδελφοποίησης Κρητών (Παραδοσιακός σύλλογος Βιγλάτορες) και απόδημων Ελλήνων του Πόντου ( Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης) στις 15-16 Φλεβάρη.

Με έδρα τη Στουτγκάρδη Γερμανίας πραγματοποιήθηκε διημερίδα μουσικοχορευτικών παραστάσεων, όπου υπογράφτηκε και ευλογήθηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης.

\"\"

Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν οι Μπλιάτκας Κώστας , γενικός διευθυντής της ΕΡΤ 3 και Χρύσα Σάμου δημοσιογράφος, για την προσφορά τους στον απόδημο ελληνισμό με την πολιτιστική εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα δρώμενα της συναδέλφωσης.

\"\"

Με αφορμή την εξαίσια φιλοξενία των αδελφών Ποντίων ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βιγλάτορες ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού τον πρόεδρο, τα μέλη και τους χορευτές της Ποντιακής Εστίας, τη μουσική ομάδα Ποντίων και Κρητών (Μοτάκη Γιώργο, Σταφυλαράκη Λευτέρη και Κανδαράκη Μανόλη).

\"\"

Επίσης την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας κι Αποκορώνου για την στήριξη τους στην αποστολή αυτή , καθώς και τους χορηγούς :  Σκαλίδάκης χειροποίητα μαχαίρια, FlashNews.gr ,CALDERA ξενοδοχειακές επιχειρήσεις , Ασφάλειες Κατσούλη, top hotel , juke box,EΛΕΜΑΝ καθαριστήρια, Γαροφαλλάκης κοσμήματα και το cretanature.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook