Η επιστολή του Περιφερειάρχη Κρήτης προς τον Υφ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη (Δείτε Εδώ), αναφορικά με την δημιουργία του υπέρ - φορέα που θα διαχειριστεί όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης, προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε πολιτικούς κύκλους σε ολόκληρο το νησί.

Η στάση Αρναουτάκη - που όπως φαίνεται δε θα εμποδίσει σε καμία περίπτωση να φτάσει η τροπολογία στη Βουλή - επιδέχεται διάφορες ερμηνείες, αφού ο Περιφερειάρχης Κρήτης όντας Υφυπουργός Οικονομίας διατηρούσε άλλη στάση αναφορικά με την δημιουργία της εταιρείας ''Υποδομές Κρήτης''.

''Ξέχασε ο κ. Αρναουτάκης, τι έλεγε στη Βουλή και στα τοπικά μέσα; Δήλωνε σε όλους τους τόνους πως πρέπει να δημιοργήσουμε έναν ενιαίο οργανισμό. Γιατί σήμερα λέει άλλα; Επειδή δεν είναι στην κεντρική εξουσία αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση;'' αναρωτιέται μιλώντας στο flashnews.gr πολιτικό στέλεχος από την Κρήτη. Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η επιμονή στην διατήρηση του ΟΑΝΑΚ, κι αυτό γιατί ''το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αναθέτει (στο βαθμό που πρέπει) στον - υπερχρεωμένο - Οργανισμό Ανάπτυξης μελέτες για έργα, με το μεγαλύτερο μέρος από αυτές καταλήγουν σε μελετητικά γραφεία'' τονίζουν αυτοδιοικητικοί κύκλοι. 

Εξάλλου τα χρέη του ΟΑΝΑΚ προκύπτουν από οφειλές των δήμων της Ανατολικής Κρήτης, των ίδιων που σήμερα ζητούν (όπως συνέβη και στη σύσκεψη του Σαββάτου στην Περιφέρεια) ο Οργανισμός να παραμείνει, ενώ οι ίδιοι δεν εξοφλούν τα χρέη τους προς αυτόν. 

Θυρωρός