Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που θα δείτε, στο οποίο ένας από τους επιβαίνοντες βιντεοσκοπεί τη στιγμή που το αερόστατο αρχίζει να χάνει ύψος τη στιγμή της έκρηξης, πάνω από το Λούξορ της Αιγύπτου.

Δεκαεννέα μέλη του γκρουπ έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για εννέα από το Χινγκ Κονγκ, τέσσερις από την Ιαπωνία, δυο Βρετανούς, 2 Γάλλους, ενώ υπάρχουν άλλοι δυο νεκροί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. 


Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο, όπου έπεσε το αερόστατο. Ένας Αμερικανός φωτογράφος, ο Κρίστοφερ Μίτσελ, ήταν σε ένα άλλο αερόστατο και τραβούσε φωτογραφίες, όταν συνέβη το ατύχημα. Όπως είπε στο BBC: “Πετούσαμε πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο. Λίγο πριν προσγειωθούμε άκουσα μια έκρηξη και είδα καπνό. Νομίζω ότι το αερόστατο ήταν πίσω από το δικό μου. Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρος τι είχε συμβεί. Μόνο όταν προσγειωθήκαμε, ακούσαμε τι συνέβη...”. 


Μετά το τραγικό δυστύχημα, το ταξιδιωτικό γραφείο "Kuoni Travel" στο Χονγκ Κονγκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Ο διευθυντής τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, Κόραλ Κουόκ, ο Γενικός διευθυντής πωλήσεων, Ρέιμοντ Νεγκ και ο βοηθός διευθυντή των εκδρομών, Πολ Τσαν, μίλησαν για το θάνατο των εννέα συμπατριωτών τους. Όπως είπαν, τα θύματα είναι πέντε γυναίκες και τέσσερις άντρες, ηλικίας 33 ως 62 ετών, που ανήκαν σε γκρουπ 15 ατόμων που είχαν αναχωρήσει από το Χονγκ Κονγκ στις 25 Φεβρουαρίου.
newsit.gr