Το θέμα της φορολογίας, ο νέος επενδυτικός νόμος, ζητήματα που αφορούν στη δημόσια διοίκηση αλλά και το κόστος της ενέργειας έθεσαν οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών ομίλων στους Κ.Χατζηδάκη και Ν.Μηταράκη, στη διάρκεια της δίωρης συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, σχεδιάζεται και νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους πολυεθνικών σε συνέχεια της προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά το πέρας των συζητήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι συμφωνήθηκε επίσης να γίνει νέα συνάντηση, εντός του Μαρτίου, με τους επικεφαλής των εξαγωγικών τμημάτων των εταιρειών που εκπροσωπήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών -και όχι μόνο – προκειμένου να τους εξηγήσουν τις προβλέψεις του νέου επενδυτικού νόμου που αφορούν στην ενοποίηση του εξαγωγικού μηχανισμού.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τη συνάντηση ως θετικό σημάδι μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία επενδύει και επεκτείνεται. Φρόντισε ωστόσο, να τονίσει ότι «έχουμε πολλή ανηφόρα να ανέβουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν «είτε αύξησαν την παραγωγή τους εντός του 2012 είτε σκοπεύουν να την αυξήσουν στους επομένους μήνες».

Επίσης, έγινε ακόμη γνωστό ότι στη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών ομίλων έθεσαν θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου και θεώρησαν ως εκ των ων ουκ άνευ το θέμα της φορολογικής σταθερότητας.

Από την πλευρά τους, οι υπουργοί ζήτησαν να επιτευχθεί η μείωση των τιμών των προϊόντων και εισέπραξαν την απάντηση ότι οι εταιρείες έχουν εντείνει τις προσφορές τους κάτι το οποίο δεν μετράται σωστά από την ΕΛΣΤΑΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ο διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Ζωούλης, από τη Barilla Hellas ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος, από τη Bic Violex ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Πισιμίσης, από τη Friesland Campina Hellas ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, από την Henkel ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Φαλτσέτας, από την Kraft Hellas ο διευθύνων σύμβουλος Λευτέρης Χαλουλάκος, από τη Nestle Ηellas ο διευθύνων σύμβουλος Ρέιμοντ Φράνκε, από τη Phillip Morris (στην οποία ανήκει η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος) ο γενικός διευθυντής Ιάκωβος Καργαρώτος, από τη SCA Hygiene Products SA η υπεύθυνη πωλήσεων Κατερίνα Αρβανιτάκη, από τη Unilever Hellas ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γρηγόρης Αντωνιάδης και από την Ytong Thrakon ο διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παπαδάκης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook