Ιστορικής σημασίας ήταν η πρόκριση του Αθλητικού-Γενικού Λυκείου Σούδας κόντρα στο ΕΤΑΔ-7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, για την β’ φάση του σχολικού πρωταθλήματος.

Στον άτυπο τελικό της Κρήτης η Σούδα κατάφερε μετά από ένα δραματικό παιχνίδι στο Μαρτινέγκο να επικρατήσει με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια).

Έτσι κατόρθωσε να αποκλείσει το ΕΤΑΔ, που κατείχε τον πανελλήνιο τίτλο και είναι από τις ισχυρότερες παραδοσιακά ομάδες του σχολικού πρωταθλήματος.

Το Λύκειο Σούδας συνεχίζει πλέον στο θεσμό, όπου ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μπορντό της Γαλλίας.

Στα πέναλτι πιο ψύχραιμοι οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Βροντάκη, που απέκρουσε το πέναλτι του Γενιτσαρίδη και ευστόχησε και ο ίδιος σε πέναλτι.

Για τη Σούδα σκόραραν ακόμα οι Μάστορας, Τερεράκης και Ντακάκης, για να αστοχήσει ο Περράκης. 

Για το ΕΤΑΔ ευστόχησαν Βογιατζής, Πηρουνάκης και αστόχησαν οι Γενιτσαρίδης, Χανιωτάκης.

ΕΤΑΔ: Χανιωτάκης, Παντελάκης, Πηρουνάκης, Πλαίτης, Χουρδάκης (47' Μεταξάκης), Βογιατζής, Τσακάνι, Χρυσοφάκης (80' Κασαπάκης), Γενιτσαρίδης, Λυδάκης, Τουρνάκης

Λύκειο Σούδας: Βροντάκης, Θ. Ντακάκης, Βασιλοδημητράκης, Κληρονόμος, Λαμπρόπουλος, Π. Ντακάκης, Τερεράκης, Περράκης, Λιάσκας, Μάστορας, Μιχαηλίδης

 

Λευτέρης Αντωνακάκης