Ως διάταξη σε ένα mini νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή θα ενταχθεί τελικά η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την ίδρυση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και την συγχώνευση των ΟΑΔΥΚ-ΟΑΝΑΚ-Υποδομές Κρήτης-ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Υφυπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανούσος Βολουδάκης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ουσιαστικά, θα περιέχει διάφορες τροπολογίες οι οποίες κρίθηκε ως προτιμότερο να μην ενταχθούν σε άλλα άσχετα νομοσχέδια.

Η συζήτηση του mini νομοσχεδίου και επομένως και της ίδρυσης του ΟΑΚ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο κ.Βολουδάκης διέψευσε κατηγορηματικά της πληροφορίες περι επικείμενης κατάθεσης στην Βουλή την Πέμπτη, της τροπολογίας για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

«Επρόκειτο για παραπληροφόρηση καθώς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επρόκειτο να καταθέσει αυτό το θέμα στην Βουλή την Πέμπτη» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ.Βολουδάκης.

Σε ότι αφορά στο θέμα των πιθανών αλλαγών στην νομοθετική διάταξη για τον ΟΑΚ, ο Υφυπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως «το κείμενο εστάλη ατύπως σε όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Από κει και πέρα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook