«Από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε να κάνουμε η πιο σημαντική ίσως είναι η αγροτική. Αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει και την ποιότητα πολλών άλλων κλάδων όπως είναι ο τουρισμός» τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Την ανάγκη να κρατηθεί όρθιος ο αγροτικός κόσμος επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς – στην προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα – τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι αγρότες πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές του νέου παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου. «Από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε να κάνουμε η πιο σημαντική ίσως είναι η αγροτική. Αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει και την ποιότητα πολλών άλλων κλάδων όπως είναι ο τουρισμός» τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στο εξωτερικό. «Είμαστε η πατρίδα της μεσογειακής διατροφής και δεν είδαμε ελληνικά προϊόντα να προωθούνται εντός και εκτός συνόρων με τον τρόπο που θα έπρεπε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα το εξαλείψουμε από τη κρίση όμως αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο δεν θα βγούμε».

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook