Το ευρώ συνεχίζει να «πετάει» κοντά σε υψηλά 11 μηνών έναντι του ιαπωνικού γεν και σε υψηλά πέντε μηνών έναντι του δολαρίου στις συναλλαγές της Δευτέρας ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση των επιτοκίων έχει σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί στα συγκεκριμένα επίπεδα.

Έναντι του γεν το ευρώ εκτιμάται ότι προεξοφλεί επίσης την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή μέσα στην ημέρα. Οι προσδοκίες για τα επιτόκια της Bank of Japan είναι ότι θα παραμείνουν ουσιαστικά στο μηδέν. Ένας ακόμη παράγοντας που κερδίζει momentum και εκτιμήσεις τελευταία είναι η αβεβαιότητα της Federal Reserve σχετικά με την ανάγκη σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προς το παρόν ωστόσο, οι αγορές αναμένουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αντιδράσει στις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Το ευρώ ενισχύθηκε στα 1,4269 δολάρια στις ασιατικές συναλλαγές ωστόσο σταμάτησε πριν το υψηλό των 1,4281 που κατέγραψε το Νοέμβριο του 2010. Η ισοτιμία διαπραγματεύεται στα 1,4231.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook