Πρώτη ενημέρωση 9:48
Στο λιμάνι του Πειραιά εξελίχθηκε σήμερα η παράδοση των πρωίμων κηπευτικών που προσέφεραν ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, τα Δημοπρατήρια, οι Έμποροι, Ομάδες Παραγωγών και Μεμονωμένοι Παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας, σε μια αποστολή που οργανώθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας και τους παραγωγικούς φορείς του αγροτικού κόσμου της περιοχής. 
20 τόνοι πρώιμων κηπευτικών μοιράστηκαν σε περισσότερα από 15 Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων της Αττικής για να δοθούν σε ανθρώπους που στηρίζουν την επιβίωσή τους στις κοινωνικές δομές των Δήμων. 
Η κίνηση αυτή ήρθε σε συνέχεια προγενέστερων αντίστοιχων ενεργειών και σηματοδοτεί ένα διπλό μήνυμα: 
Αφενός, καταγράφει την αντίληψη κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράπετρας σε μια περίοδο κρίσης, αφετέρου το αίτημα να στηριχθεί η περιοχή για να συνεχίσει να παράγει. 
Η αποστολή αλληλεγγύης αποτελεί μια πράξη ευχαριστίας για τους πολίτες που στο παρελθόν και σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας, αλλά σήμερα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στερούνται στοιχειωδών αγαθών.
Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό αγρότες και Δήμος θέλησαν να καταδείξουν πως υπάρχει ανάγκη να στηριχθεί η περιοχή. 


Σε δηλώσεις που έκαναν τόσο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης όσο και τα μέλη της αποστολής τόνισαν πως η Ιεράπετρα παράγει και εξάγει κηπευτικά, προσφέρει εθνικό εισόδημα, αφού κάθε χρόνο δεκάδες εκ. ευρώ έρχονται στη χώρα από τις εξαγωγές. 
“Είμαστε η αιχμή του δόρατος για τις αγροτικές εξαγωγές. Ζητάμε να μας εκμεταλλευτεί το κράτος στην προσπάθεια για ανάκαμψη”, επεσήμανε ο Δήμαρχος. 
Περιγράφοντας τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας οι φορείς επεσήμαναν πως δεν μπορεί να μην λειτουργήσει το Νοσοκομείο, δεν μπορεί για ένα παράβολο 2 ευρώ να χρειάζεται ο Γεραπετρίτης 30 ευρώ βενζίνη και ένα μεροκάματο, δεν μπορεί να έχουμε τους περισσότερους αλλοδαπούς στην Κρήτη – πάνω από 10.000 – και να έχει φύγει το γραφείο αλλοδαπών. 
“Δεν μπορεί να έχουμε ένα εργαστήριο για τον έλεγχο των τροφίμων που παράγουμε στο ΤΕΙ και να μας παίρνουν το ΤΕΙ. Έχουν κλείσει ακόμα και τα ταμεία ΔΕΗ και ΟΤΕ και για μεγάλους λογαριασμούς οργανισμών όπως το Νοσοκομείο πρέπει να πάμε στον Άγιο Νικόλαο. 
Δεν έχουν λογική όλα αυτά. Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι εξορθολογισμός. Είναι παραλογισμός”, επεσήμαναν. 
Οι πολίτες, οι φορείς και ο Δήμος ζητούν να λειτουργούν οι τέσσερις βασικές κλινικές του Νοσοκομείου για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στους δρόμους και να έχει χρήματα και αυτονομία στη λειτουργία του το Νοσοκομείο. 
Να μείνει το ΤΕΙ που προσφέρει σε αγροτικά και τουρισμό και να επιστρέψουν οι υπηρεσίες, για να μείνουν οι παραγωγοί και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις στον τόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook