Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε λεωφορείο του στρατού σήμερα το πρωί στη δυτική Καμπούλ προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων -έξι στρατιωτικών και ενός πολίτη-, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη αλλά δεν υπάρχει άλλος νεκρός από την επίθεση, εκτός από τον καμικάζι, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Δυτική πηγή υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε την επίθεση.

Αστυνομικός που ήταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με τον οποίο οι περισσότεροι επιβάτες του λεωφορείου τραυματίστηκαν, είπε ότι ο δράστης έφθασε πεζός στο σημείο.

Ο Σεντίκ Σεντίκι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, είπε ότι ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε ενώ έτρεχε για να προλάβει το λεωφορείο που μόλις είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο του, κάτι που εξηγεί τον μέχρι στιγμής μικρό αριθμό μόνο τραυματιών από τις αφγανικές αρχές.

Ο άνδρας προσπάθησε να ανεβεί στο λεωφορείο όταν αυτό ξεκινούσε, δήλωσε αφγανική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Τότε άρχισε να τρέχει πίσω από το λεωφορείο, πριν ανατιναχτεί κοντά στη στάση του λεωφορείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μεγάλο οδικό άξονα της δυτικής Καμπούλ, τον οποίο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook