Το τίτλο του πιο πολύγλωσσου φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου κέρδισε ένας 20χρονος ελληνικής καταγωγής, ο οποίος μιλάει σε πολύ καλό επίπεδο 11 γλώσσες.

Πρόκειται για τον Άλεξ Ρόουλινγκς, φοιτητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος μένει μόνιμα στο Λονδίνο και μιλάει 11 γλώσσες:

αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, ολλανδικά, αφρικανικά, γαλλικά, εβραϊκά, ιταλικά και καταλανικά.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα στη σελίδα του BBC

Οι πρώτες δύο γλώσσες που έμαθε ήταν τα ελληνικά και αγγλικά αφού «η μητέρα μου είναι μισή Ελληνίδα και όταν ήμουν παιδί, μού μιλούσε πάντα και στα αγγλικά και στα ελληνικά και λίγο στα γαλλικά». Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι υπόλοιπες.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει, σε συνέντευξη του στο BBC πως αγαπημένη του γλώσσα είναι τα ελληνικά, καθώς έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον ίδιο, καθώς είναι πολύ συνδεδεμένος με την Ελλάδα».

Επόμενος στόχος μάλλον τα αραβικά, όπως ό ίδιος δηλώνει στο BBC, στο βίντεο του οποίου ο Άλεξ ξεδιπλώνει το ταλέντο του, κάνοντας μία αλάνθαστη γλωσσική επίδειξη μέσα σε 2 λεπτά.

Δείτε το βίντεο -αφιέρωμα του BBC όπου ο 20χρονος Άλεξ κάνει μια εντυπωσιακή επίδειξη των δεξιοτήτων του και  μέσα σε δύο λεπτά μιλάει σε όλες τις γλώσσες που γνωρίζει.