Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) θα έχουν σήμερα Τετάρτη το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί κ.κ. Θανάσης Σκορδάς και Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των δανείων φυσικών προσώπων που έχουν πληγεί από την κρίση , αλλά και ζητήματα σχετικά με την τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue περίπου 8 στους 10 δανειολήπτες δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το δάνειό τους. Ειδικότερα, το 78% των νοικοκυριών αναφέρει ότι πληρώνει με δυσκολία τις μηνιαίες δόσεις, ενώ ένα 6% εμφανίζεται να αντιμετωπίζει πλήρη αδυναμία αποπληρωμής.

Σύμφωνα με την έρευνα το 29% των νοικοκυριών έχει πραγματοποιήσει διακανονισμό δανείου, ενώ το 2% των νοικοκυριών επεδίωξε ρύθμιση δανείου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.in.gr