Συνεχής ενημέρωση 9.49 μ.μ.

Την Πέμπτη θα εκδόσει την απόφαση του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Η σημερινή ημέρα στη δίκη για το θάνατο του νεαρού Ρουσάκη από τα Μάλια, τον Σεπτέμβριο του 2011, στο γεφυράκι έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο.είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την ένταση καθώς συγγενείς του θύματος ξέσπασαν σε βάρος κάποιων συνηγόρων υπεράσπισης και σε βάρος επίσης κατηγορουμένων, ενώ τα μέτρα ασφαλείαςήταν ξανά δρακόντεια.

Η αγόρευση της εισαγγελέως 

Την ενοχή του βασικού κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη πρότεινε στην αγόρευσή της από την έδρα η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία τόνισε ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται τεκμηριώνονται και ότι τέλεσε τη δολοφονία του Ρουσάκη.

Αντίθετα για τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο η εισαγγελέας τόνισε πως δεν τεκμηριώνεται η συναυτουργία.

Ωστόσο στην αγόρευσή της ήταν συγκλονιστική αφού τόνισε πως όλοι είναι ηθικοί αυτουργοί κάνοντας λόγο για ακραία φαινόμενα χουλιγκανισμού. 

Απολογήθηκε ο βασικός κατηγορούμενος 

Η ακροαματική διαδικασία προχώρησε με γοργούς ρυθμούς, αφού ήδη μέσα σε λίγες ώρες απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι. Λίγο πριν τις 11.00 π.μ. ξεκίνησε η απολογία του βασικού κατηγορουμένου.

\’\’Μάθαμε πως μια ομάδα ατόμων είχε σκοπό να επιτεθεί και θέλαμε να προστατεύσουμε τη γειτονιά και τον σύνδεσμο στα καμίνια. Βγήκαμε στην παραλιακή, ήρθαν οι άλλοι και ξεκίνησε η ιστορία. Δεν ήξερα τον Ρουσάκη\’\’ συνέχισε ο βασικός κατηγορούμενος με τρεμάμενη φωνή \’\’δε θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, κάποια στιγμή είδα ματωμένο το μαχαίρι, κατάλαβα ότι τραυμάτισα κάποιον, φοβήθηκα και έφυγα για το Ρέθυμνο.

Την επόμενη ημέρα έμαθα πως υπήρχε νεκρός, αισθάνθηκα τύψεις και παραδόθηκα\’\’ κατέληξε στην απολογία του ο νεαρός οπαδός του ΟΦΗ, ο οποίος δε σταμάτησε λεπτό να κλαίει.  

Άλλος οπαδός του ΟΦΗ και εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, τόνισε στη απολογία του: \’\’είδα να κρατάνε τον συγκατηγορούμενο μου 3-4 οπαδοί του ΠΑΟ και να φωνάζουν πιάστε τον όμηρο, ρίξτε τον στο ποτάμι, μην τον αφήσετε…\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook