Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης – μαμούθ ύψους 17,1 εκατ. ευρώ, αποφάσισε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

\”Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα το στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ.Λεμούσιας αναζητούσε μία \”πηγή\” χρημάτων με πρόσχημα την ενίσχυση της παράταξης του Β.Παπαγεωργόπουλου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π.Σαξώνη να υπεξαιρεί. Γνώστης ήταν και ο Β.Παπαγεωργόπουλος.

Έστησαν \”μηχανή\” υπεξαιρέσεων. Έφταναν χρήματα στα χέρια του δημάρχου αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους\” είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνώντας την απόφαση, όπως αναφέρει ο \”Αγγελιοφόρος\”.

Ένοχος κρίθηκε και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση αλλά και ο \”πρωταγωνιστής\” στην υπόθεση Παναγιώτης Σαξώνης, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην δήμαρχο για άμεση συνέργεια δια παραλείψεως. Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας.

Αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζαρπίδης και Θόδωρος Αθανάσαρος καθώς επίσης και οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους. Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο Β. Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια αλλά και μέσα στην αίθουσα είναι δρακόντια, καθώς πέρα από τον συνηθισμένο έλεγχο στην είσοδο των δικαστηρίων, αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους και έξω από την αίθουσα στην οποία εκδικάζεται η υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα για τις ποινές των ενόχων.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook