Ιδιαίτερη αίσθηση προξένησε η ονομαστική αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην εταιρεία Deutsche Aeolia που σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην χώρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τα αγροτικά ζητήματα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τα επενδυτικά σχέδια της Deutsche Aeolia, υποπίπτοντας κατά την εκτίμηση στελεχών της συμπολίτευσης αλλά και έμπειρων κοινοβουλευτικών στελεχών, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, σε ένα ολίσθημα για τα κοινοβουλευτικά ήθη και πάντως σε μία γκάφα – καθώς αναφέρθηκε σε έγγραφο της Deutsche Bank (χρηματοδότη της επένδυσης στην Ελλάδα), το οποίο υποτίθεται ότι φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της γερμανικής Τράπεζας Γιόζεφ Ακερμαν, κάτι που όπως αποδείχθηκε, δεν ίσχυε.

Τι είναι η Deutsche Aeolia

Η εταιρεία Deutsche Aeolia στην Ελλάδα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών Alpha Grissin.

Οι επενδύσεις του ομίλου σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία αφορούν αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία, με συνολικό ύψος επένδυσης περί τα 325 εκατ. ευρώ (περί τα 200 αφορούν την Ελλάδα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει ο ίδιος ο όμιλος Alpha Grissin, τα αιολικά πάρκα της Deutsche Aeolia Energy Production S.A. σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας.

Η γκάφα με τον Ακερμαν

Ως γκάφα ολκής ερμηνεύθηκε από το ΒΗΜΑ η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον επικεφαλής της Deutsche Bank Τζόζεφ Άκερμαν.

Κατά την προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ως παράδειγμα καλλιέργειας αντιεπενδυτικού κλίματος το γεγονός ότι Deutsche Aeolia, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έχει καταθέσει έξι αιτήματα προκειμένου να επενδύσει στην χώρα μας και μάλιστα, όπως είπε, με την στήριξη του προέδρου της Deutsche Bank.

Ωστόσο, αμέσως μετά τον διέψευσε από του βήματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για τον επικεφαλής του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού αλλά για έναν συνεπώνυμό του, «απλό υπάλληλο της Deutsche Bank Λονδίνου».

Αργότερα, πάντως, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, διευκρίνιζε ότι δεν είναι καθόλου ένας «απλός υπάλληλος» αλλά ο ανιψιός του προέδρου της γερμανικής τράπεζας και υψηλόβαθμος στέλεχός της (managing director) και μάλιστα ότι η Deutsche Bank Λονδίνου συμμετείχε στην διαδικασία του πρώτου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους όταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ήταν ο Βενιζέλος.

«Πάντως η γκάφα είναι γκάφα…» γράφει το ΒΗΜΑ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook