Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για δύο επιθέσεις εναντίον των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι στην Γάζνι, στο κεντρικό τμήμα του Αφγανιστάν, ενώ δώδεκα τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

«Οι αντάρτες σκότωσαν δέκα αστυνομικούς και επτά πολίτες σε ένα σημείο ελέγχου στην περιφέρεια Άνταρ» της Γάζνι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μούσα Χαν Ακμπαρζάντα, κυβερνήτης της επαρχίας αυτής. Ένας άλλος Αφγανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά έκανε λόγο για 16 νεκρούς.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς σκοτώθηκαν αυτοί οι αστυνομικοί και αυτοί οι πολίτες.

Στείλαμε επιτόπου μια ομάδα για να ρίξει φως σε αυτό το επεισόδιο», είπε ο κυβερνήτης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο στρατηγός Αλισάχ Αχμαντζάι, διοικητής της αστυνομίας στην περιοχή, είπε ότι με βάση «τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε τα θύματα δηλητηριάστηκαν και κατόπιν σκοτώθηκαν με πυρά όπλων, αλλά ακόμα αναμένουμε το πόρισμα της ομάδας έρευνας που στείλαμε εκεί».

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για αυτή την επίθεση εναντίον των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλεια μετά την αποχώρηση των δυτικών μάχιμων δυνάμεων του NATO περί τα τέλη του 2014.

Νωρίτερα ένας βομβιστής-καμικάζι που ήταν πεζός πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί κοντά σε ένα λεωφορείο του υπουργείου Άμυνας, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Χασματουλάχ Στανικζάι. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, έξι υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας και τέσσερις πολίτες, πρόσθεσε ο ίδιος. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για έξι τραυματίες.

Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά σε απόσταση από το λεωφορείο, γεγονός που μάλλον εξηγεί το ότι δεν υπήρξαν νεκροί, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook