Τρεις μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ζητούν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης που βρίσκονται προ της ολοκλήρωσης της δικής τους έρευνας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν αν προκύπτουν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων για τον τρόπο διαχείρισης του επίμαχου υλικού της λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC Γενεύης, ζήτησαν από την Βουλή τις καταθέσεις των Ηλ.Πλασκοβίτη πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών Αν.Μπάνου νομικού συμβούλου του πρώην υπουργού οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Χρ.Αθανασίου υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς θέλουν να ενημερωθούν για όσα κατέθεσαν στην Βουλή οι τρεις μάρτυρες καθώς θεωρούν ότι στην Επιτροπή ήταν πιο λεπτομερείς από ότι όταν κατέθεσαν ενώπιόν τους. Έτσι αφού λάβουν και μελετήσουν τις καταθέσεις από τη Βουλή, θα κρίνουν αν θα απαιτηθεί να τους καλέσουν σε νέα κατάθεση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook