Για πρώτη χρονιά, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία  με τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Η προστασία των ζώων” διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την ανάγκη διαμόρφωσης μια  υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα με τίτλο “Συμβιώνω με τα ζώα”.

Το  ενημερωτικό αυτό πρόγραμμα – που γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων – περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία, διάρκειας μιας διδακτικής ώρας, στη διάρκεια των οποίων γίνονται αναφορές, παιχνίδια ρόλων, καταρρίψεις μύθων αλλά και διαδραστικές παρουσιάσεις σχετικά με τα ζώα.

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα πάνω από 1.300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και  Νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων, ενώ οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Υπεύθυνη του προγράμματος “Συμβιώνω με τα ζώα” είναι η κ. Μελίτα Λαζαράτου, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η προστασία των ζώων”, ενώ κατά την διάρκεια των επισκέψεων αυτών διανέμεται στους μικρούς μαθητές ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τους κανόνες ευζωίας  ζώων συντροφιάς, το οποίο έχει εκδώσει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με  τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Η προστασία των Ζώων”.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής αυτής εκστρατείας, η οποία πραγματοποιείται με την συνεργασία των εκπαιδευτικών κάθε σχολείου, παρευρέθησαν  σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμπεριάς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ποντικάκης για να γνωρίσουν τους μικρούς μαθητές και να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων τους για  τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Χανίων σχετικά με τη διαχείριση και τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και για τα υπόλοιπα ζώα

Τα παιδιά αναφέρθηκαν – μεταξύ άλλων -στο γεγονός της εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς στους  δρόμους της πόλης , της ανάγκης για την φροντίδα τους,  αλλά και της εξεύρεσης επιπλέον χώρου για τα ζώα του Δημοτικού Κήπου. Οι μαθητές της Β\’ και Γ\’ τάξης του σχολείου, έδωσαν στον κ. Αντιδήμαρχο καρτούλες με ευχές, και φωτογραφίες ζώων, διατυπώνοντας, παράλληλα, επιπλέον ερωτήσεις για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας .

Επιθυμία όλων είναι η διαμόρφωση  της συμπεριφοράς, της αντίληψης και της νοοτροπίας  των μικρών παιδιών απέναντι στα ζώα με απώτερο σκοπό την προστασία, την φροντίδα, τον σεβασμό της ύπαρξης και την βελτίωση των συνθηκών της ζωής  τους. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής και με τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

 ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ»ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΕΩΣ 1/3/2013

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ

300

17

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

150

8

12o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

18

1

18ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

15

1

26ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

17

1

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ

60

3

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

40

2

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

16

1

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

14

1

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

50

3

16ο ΔΗΜΟΤΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

207

12

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

42

2

12ο ΔΗΜΟΤΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

46

3

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

35

2

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

210

12

16ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

47

3

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΩΝ

33

2

ΣΥΝΟΛΟ

1.300

72

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook