Ο Πανακρωτηριακός έγινε από την Κυριακή η πρώτη ομάδα που αποχαιρέτησε το Περιφερειακό και μαθηματικά και σίγουρα υπάρχει πίκρα για αυτή την κατάληξη του… ταξιδιού των «νεοφώτιστων» στην Κατηγορία. Παρόλα αυτά στο Ακρωτήρι δεν το βάζουν κάτω, θέλουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι και να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα.

 

Ένας από τους βασικούς παίκτες της ομάδας, ο Μάνος Περράκης, μίλησε σχετικά με τον υποβιβασμό και σχολίασε αρκετά πράγματα ως καλεσμένος στον Χανιά ΣΠΟΡ FM και στην μεσημεριανή εκπομπή 14.00-15.00 με τους Μάκη Καρτσωνάκη και Λευτέρη Αντωνακάκη.

 

Ο 22χρόνος κεντρικός αμυντικός αφού πρώτα είπε ότι δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, λόγω του υποβιβασμού της ομάδας, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην «μάχη» της παραμονής και στον Ακρίτα.

 

«Ο Πατούχας νομίζω ότι βρίσκεται στην δυσκολότερη θέση γιατί έχει να αντιμετωπίσει κι εμάς στην έδρα μας, αλλά και τον Αετό ενώ την τελευταία αγωνιστική  έχει ρεπό. Ο Ακρίτας αναπτέρωσε τις ελπίδες του και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο τέλος. Γιατί έχει και καλό υλικό και κάνει και καλή προσπάθεια από την αρχή του πρωταθλήματος αν και είχε αρκετά προβλήματα. Ευτυχώς για μας στα Χανιά έχει ελπίδες. Γιατί αν πέσουν και οι δυο ομάδες θα είναι μια καταστροφική χρονιά για το Περιφερειακό».

 

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ομάδα του θα παίξει κόντρα στον Πατούχα και για τον Ακρίτα είπε:


«Πάνω από όλα παίζουμε για την φανέλα μας και μετά για όλα τ’ άλλα»

 

Η άποψη του για το που οφείλεται ο υποβιβασμός ήταν η εξής:

 

«Δυστυχώς για εμάς χάσαμε την παραμονή στον πρώτο γύρο. Γινόταν καλή δουλειά από το προπονητικό τιμ του κ. Πηγουνάκη και του κ. Λεκίδη αλλά μας λείψανε οι βαθμοί με τις Ασίτες, που χάσαμε το παιχνίδι στα Καθιανά στο 95’, το παιχνίδι με τον Γιούχτα που χάσαμε στο 94’ δυο πολύτιμους βαθμούς και φυσικά το παιχνίδι με τον συνδιεκδικητή μας Αετό που ήρθε το παιχνίδι 1-1. Εκεί χάθηκε η παραμονή. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο και μια συγκομιδή α’ με τον κ. Ματηγάκη. Δυστυχώς και μαθηματικά είμαστε πεσμένοι και δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι με την δουλειά που έγινε και που γίνεται φέτος στο Ακρωτήρι, έχω μείνει έκπληκτος και με την διοίκηση και με τα προπονητικά τιμ».

 

Όσον αφορά το μικρό μπάτζετ της ομάδας σχολίασε:

 

 

«Αν δείτε το ρόστερ από την αρχή η ομάδα είχε 17 πιτσιρικάδες, κάτω των 20. Αν εξαιρέσεις 7 άτομα, που ήταν ο κορμός, δεν πιστεύω να υπάρχει άλλη ομάδα στο Περιφερειακό, με τόσους παίκτες κάτω των 20, που να είναι ανταγωνιστική και να κάνει αξιέπαινη πορεία όπως το Ακρωτήρι».

 

 

Πάνω σε αυτό έκανε το σχόλιο του και για ένα από τα ταλέντα της ομάδας, τον Αποστόλη Μιχαήλ, που έχει δοκιμαστεί φέτος κατά καιρούς στον Εργοτέλη:

 

«Ο Μιχαήλ είναι 15-16 ετών κι έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει. Δεν έχει όμως κάποιον άνθρωπο που να του δείξει κάποια βασικά πράγματα. Δυστυχώς δεν το έχουμε γενικά στα Χανιά αυτό. Έχει κάνει κάποιες συμμετοχές. Δυστυχώς όμως για τα νεαρά παιδιά δεν μπορέσαμε να παραμείνουμε ώστε να πάρουνε εμπειρίες και να είναι έτοιμοι τη νέα χρονιά».

 

 

Για το γεγονός ότι ήταν βασικός φέτος:

 

«Έχω κάνει 18 συμμετοχές βασικός κάτι που ήταν στόχος μου. Ήθελα να είμαι γερός και να καταφέρω να φτάσω τουλάχιστον τις 20 αλλά δυστυχώς δεν θα γίνει κάτι τέτοιο λόγω της αποβολής μου».

 

 

Σε ερώτηση αν η απειρία έπαιξε ρόλο στην πορεία της ομάδας απάντησε:

 

«Στην αρχή ήταν η απειρία του πρωτάρη. Ήμασταν οι μοναδικοί στο Περιφερειακό, μετά τις συγχωνεύσεις σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα. Και η διοίκηση δεν είχε ξαναπάει στο Περιφερειακό κι εμείς δεν είχαμε πολλές εμπειρίες. Η διοίκηση έκανε κάποιες κινήσεις στην αρχή κ μετά είδε ότι η ομάδα δεν πήγαινε καλά κάτι που δεν το περιμένανε. Είχαμε 2-3 έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως οι Παπαδομανωλάκης, Καβακόπουλος, Λιονάκης που μας βοήθησαν σημαντικά στον τομέα της εμπειρίας αλλά από εκεί και πέρα δεν είχαμε περαιτέρω βοήθεια».

 

Ο Περράκης αναφέρθηκε και στο… αύριο του Πανακρωτηριακού:

 

«Η επιστροφή δεν είναι ο στόχος. Γιατί λόγω οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι της διοίκησης απελπίστηκαν γιατί από χορηγούς και πολλούς άλλους βρήκαν πόρτες κλειστές παρόλο που οι υποσχέσεις ήταν πολλές το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα δεν θα έχουν άνεση να προχωρήσουν όπως πολλές ομάδες στο Περιφερειακό χωρίς χορηγούς. Στο τοπικό θα έχουν μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική, με εμπειρίες από το Περιφερειακό και η ομάδα και η διοίκηση. Πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πορεία ανάλογη του Μινώταυρου, που κάνει φέτος πρωταθλητισμό κι έπεσε άδικα πέρσι. Από το φετινό ρόστερ θα φύγουν πάρα πολλοί».

 

 

Για το αν ο ίδιος θα παραμείνει:

 

«Στην ομάδα πέρασα πολύ καλά. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα. Και με το Νότη Ματηγάκη και με τους Μανόλη Πηγουνάκη, Τόλη Λεκίδη δεν είχα προβλήματα. Πιστεύω ότι δεν έχω δημιουργήσει πρόβλημα σε κανένα. Το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιό μου θα συζητήσουμε και αν τα βρούμε καλώς».

 

 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παιχνίδι με την Επισκοπή:

 

«Από την στιγμή που στο 5’ βάζεις ένα γκολ στην Επισκοπή, που κάνει πρωταθλητισμό, αλλά αμέσως μετά ο διαιτητής δίνει πέναλτι σε μια φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ τρία μέτρα. Είναι κάτι που με πίκρανε γιατί όλοι κάναμε υπερπροσπάθεια και παίξαμε για την φανέλα και την ιστορία της ομάδας. Ισοφαριστήκαμε και είναι λογικό ότι από την στιγμή που ανοιχτήκαμε δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ από στημένη φάση, εκεί που χτυπάει στα τελευταία παιχνίδια η Επισκοπή. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, κάνανε 2-3 φάσεις και δεχτήκαμε 2 γκολ. Δυστυχώς χάσαμε καλές ευκαιρίες με τους Παπαδομανωλάκη και Χατζή».

 

 

Τέλος έκανε το σχόλιο του για τον Χατζή:

 

«Ο Χατζής μας έχει βοηθήσει αρκετά από τότε που ήρθε. Πιστεύω ότι αν τον είχαμε από την αρχή της χρονιάς θα ήμασταν σε πλεονεκτική θέση γιατί έχει βάλει αρκετά γκολ».

 

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook