Στον τομέα των επενδύσεων έχει επικεντρωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό της ύφεσης και την αναχαίτιση της ανεργίας. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Phillip Morris -που για λόγους συμβολισμού έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου- την Παρασκευή θα υπογραφεί -παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- η συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την κινεζική Cosco και τη Hewlett-Packard για τη μεταφορά εμπορευμάτων τους προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά.

Επίσης, σήμερα εγκαινιάζεται η εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Θριάσιο με το Ικόνιο, που αναβαθμίζει το λιμάνι του Πειραιά και αποτελούσε προϋπόθεση για τις συμφωνίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο πρωθυπουργό επιτελείο θεωρούν ότι αναστροφή του οικονομικού κλίματος μπορεί να επιτευχθεί έως το καλοκαίρι, μέσα από την έλευση επενδυτικών κεφαλαίων και το πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων.

Και μέσα σε ένα νέο σκηνικό ευελπιστούν ότι το φθινόπωρο είναι εφικτό -για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια- να καταγραφεί μείωση στους δείκτες της ανεργίας και να διαψευστούν οι προβλέψεις ότι η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να πιέζεται καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, με την ανεργία να εκτοξεύεται ακόμη και στο 30%.

Να σημειωθεί ότι στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ελσίνκι, εντός του Μαρτίου, καθώς ο σχεδιασμός προσβλέπει στην προσέλκυση σκανδιναβικών κεφαλαίων.

in.gr