Σε ισχύ τίθεται η συμφωνία Ελλάδας-Καναδά για την κινητικότητα των νέων, η οποία υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά Στ.Χάρπερ στην Ελλάδα τον Μάιο του 2011.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει απλοποιημένες διαδικασίες, ώστε νέοι Έλληνες και Καναδοί πολίτες, από 18 μέχρι 35 ετών, να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, να διαμείνουν και να απασχοληθούν έως 12 μήνες στην κάθε χώρα αντίστοιχα, εφόσον πληρούν μία από τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

Είναι απόφοιτοι ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία με προκαθορισμένο συμβόλαιο απασχόλησης.

Είναι σπουδαστές ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια προκαθορισμένη πρακτική άσκηση.

Είναι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για μακράς διάρκειας διακοπές, με δυνατότητα προσωρινής εργασίας για να συμπληρώσουν τους οικονομικούς πόρους τους.

Οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα. Αντίστοιχα, οι Καναδοί πολίτες θα μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Οττάβα.

Κείμενο για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

in.gr