Μία αεροσυνοδός, ένας ηλεκτρολόγος και μία νοικοκυρά είναι ορισμένα από τα μέλη του «Κινήματος Πέντε Αστέρων» του κωμικού – ακτιβιστή Μπέπε Γκρίλο που ετοιμάζονται να διαβούν το κατώφλι των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου (Κάτω Βουλή- Γερουσία).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Independent”, η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία θα είναι κυβέρνηση …ερασιτεχνών.

Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα δώσει όχι μόνο στην  Ιβάνα Σιμεόνι , 62 Μαίων,  μέχρι σήμερα αεροσυνοδό εδάφους στη Λατίνα , νότια της Ρώμης αλλά και στον γιο της , Κρίστιαν, 39ετών, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα , την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα κοινά κάνoντας την παρθενική τους εμφάνιση ως βουλευτές στα έδρανα της ιταλικής βουλής

Η Ιβάνα Σιμεόνι, 14 χρόνια μικρότερη από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας , Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα είναι μάλιστα μία από τις γηραιότερες κοινοβουλευτικές εκπροσώπους στα έδρανα της Βουλής.

Σύμφωνα με τον εφημερίδα «Independent», συνολικά 108 μέλη του Κινήματος Πέντε Αστέρω εξελέγησαν για πρώτη φορά βουλευτές και  53 για πρώτη φορά Γερουσιαστές . Ο κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά τα ονόματα, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η  βρετανική εφημερίδα, είναι η πολιτική απειρία.

Η 28χρονη Λάουρα Καστέλι είναι  μία απλή νοικοκυρά που ανυπομονεί να περάσει το κατώφλι της ιταλικής Γερουσίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook