Έχει ήδη συλληφθεί ένας άνδρας 58 ετών, ενώ εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα. Ένας από τους υπόπτους διαμένει στην περιοχή που ελέγχεται από τις βρετανικές βάσεις.

Από τις έρευνες που έγιναν σε αγροκτήματα στην επαρχία της Λευκωσίας βρέθηκε υλικό που συνδέεται με παιδική πορνογραφία. Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται μετά από σήμα της Interpol Λουξεμβούργου στο τμήμα της υπηρεσίας στη Λευκωσία, τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυριακής αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, από τις έρευνες που έγιναν «διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πέντε ηλεκτρονικές διευθύνσεις, οι κάτοχοι/χρήστες των οποίων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες, επισκέφθηκαν και επέλεξαν να κατεβάσουν βίντεο, μέσω της ιστοσελίδας όπου ήταν αναρτημένο το παιδικό πορνογραφικό υλικό».

Εντοπίστηκαν μόνο οι τέσσερις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και έτσι εκδόθηκαν τέσσερα εντάλματα έρευνας. Τη Δεύτερα, οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία και με την Αστυνομία Βάσεων. Κατασχέθηκαν συνολικά έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάρτες μνήμης και άλλα τεκμήρια, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας.

Εναντίον του 58χρονου από τη Λευκωσία εκδόθηκε διάταγμα τετραήμερης κράτησης, ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.

newsit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook