Το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση της γραφειοκρατίας και του κόστους έκδοσης θεώρησης εισόδου (visa) που απαιτείται για πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. όπως Ρωσία, Κίνα, Ουκρανία και χωρών Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με απάντηση του, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.
«Πρωταρχικός σκοπός του Υπουργείου μας είναι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στη χώρα.
Ωστόσο λαμβάνεται πάντα υπόψη της τήρησης των υποχρεώσεων που απορρέουν για τη χώρα μας από τη Συνθήκη Σένγκεν όπως αυτή έχει υπογραφεί στο πλαίσιο της Ε.Ε.», αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Τουρισμού.
Ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τονίζει ότι και εκείνο καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού προς τη χώρα μας.
«Στο πλαίσιο του νομοθετικού πλαισίου, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αναλάβει και υλοποιεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διευκόλυνσης των τουριστών, όπως το δίκτυο ιδιωτικών παροχών σε πολλές τρίτες χώρες, το πιλοτικό πρόγραμμα για τα νησιά του Αν. Αιγαίου και την επιτάχυνση παροχής θεωρήσεων από τις προξενικές μας Αρχές. 
Στην προσπάθεια αυτή για να εξυπηρετηθεί η ομολογουμένως πολύ σημαντική για την οικονομία μας τουριστική κίνηση μέσω της οργανωμένης κρουαζιέρας δινόταν, κατ’ εξαίρεση, ειδική άδεια από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής, βάσει της εθνικής μας νομοθεσία (ΚΥΑ 1016/15/11) η οποία, πάντως, καταργήθηκε μετά από την εισαγωγή μεταγενέστερης κοινοτικής νομοθεσίας. 
Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναζήτηση πρόσφορης λύσης», καταλήγει η σχετική απάντηση του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook