Πρωτοβουλία για την τόνωση της τοπικής αγοράς και τη διευκόλυνση των καταναλωτών αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τους επιχειρηματίες της πόλης που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης και όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ».
Από την Τρίτη 05 Μαρτίου και κάθε Τρίτη μέχρι τις 16 Απριλίου, τα καταστήματα καφέ και εστίασης θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές με χαμηλότερο κόστος διαθέτοντας μενού με 5 και 10€, καφέ με 2,5 € και ποτό με 5€.
Οι επιχειρηματίες που θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία θα παραλάβουν από το Επιμελητήριο Ηρακλείου την ειδική αφίσα την οποία θα πρέπει ν’ αναρτήσουν στα καταστήματα τους. 
«Υιοθετήσαμε την πρόταση των επιχειρηματιών γιατί παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές ν’ απολαύσουν με μικρότερο κόστος μια έξοδο στην πόλη και ταυτόχρονα βοηθάει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την οικονομική τους δραστηριότητα», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου. 
«Ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε την προσπάθεια και καλούμε επιχειρηματίες και άλλων κλάδων ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά τους» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Νεολαίας – Καινοτομιών – Εθελοντισμού Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης.
«Ο Εμπορικός κόσμος της πόλης συμμετέχει στη δράση αυτή με ειδική έκπτωση την οποία θα παρέχουν κάθε Τρίτη τα εμπορικά καταστήματα της πόλης και οι επιχειρήσεις στάθμευσης (parking) που συμμετέχουν στον Πρόγραμμα ‘ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ’ », διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης.
Εκ μέρους των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης ο κ. Γιάννης Τσακιράκης τόνισε ότι «θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να κατέβουν για μια βόλτα στην πόλη» και διευκρίνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα καταστήματα θ’ αναρτήσουν ειδικό κατάλογο για τις παρεχόμενες εκπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook