Ξεκίνησε σήμερα το ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Φωτόδεντρο ή αλλιώς…poet-tree» που δίνει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.   
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και α’ και β’ δημοτικού και είναι βασισμένο σε ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη. 

Μέσω μελοποιημένων στίχων του Ελύτη, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικής ανάγνωσης, ζωγραφικής και μουσικών οργάνων, έχει σαν στόχο να μυήσει τα παιδιά στο μαγευτικό κόσμο της ποίησης. 

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Φανή Καμπάνη στον αριθμό 2810 283219. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Κοινωνικό Χώρο, όπως και στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, προσφέρονται εντελώς δωρεάν. 

Όσα παιδιά και σχολεία θέλουν, με αφορμή την επίσκεψή τους αυτή στον Κοινωνικό Χώρο, μπορούν να φέρνουν συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Για τις 7 Μαρτίου, Τσικνοπέμπτη, ημέρα αγαπημένη για τους μικρούς μας φίλους, οργανώνουμε στον Κοινωνικό Χώρο μια αποκριάτικη γιορτή. Καλεσμένα όλα τα παιδιά! 

Θα φτιάξουμε μάσκες των αγαπημένων μας ζώων και θα «χτίσουμε» όλοι μαζί μια ιστορία, θα παίξουμε δηλαδή θέατρο φορώντας τις μάσκες μας. 

Ξεκινάμε στις 17.00 ακριβώς. Η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη και οι προσφορές σας σε συσκευασμένα τρόφιμα για άλλη μια φορά ευπρόσδεκτες.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 12 το πρωί, ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το Νεανικό Πλάνο παρουσιάζουν την ταινία «Πετώντας στα τυφλά», με την ευγενική παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας από το Ινστιτούτο Goethe. 

Η ταινία, δανέζικης παραγωγής, με πρωταγωνίστρια μια έφηβη τυφλή κοπέλα, τη Μαρί, περιγράφει με πολύ τρυφερό τρόπο, αλλά και χιούμορ, τον πρώτο εφηβικό έρωτα. Απευθύνεται σε παιδιά και -κυρίως- εφήβους. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τον Δημήτρη Φλουρή, εμπνευσμένο από την ταινία. Συσκευασμένα τρόφιμα αντί χρηματικού αντίτιμου είναι, όπως πάντα, το προαιρετικό «εισιτήριο» του σινεμά και της δραστηριότητας που το συνοδεύει.