Ο Σταύρος Αρναουτάκης προχώρησε  σε δύο πολύ σημαντικές εξαγγελίες για το νησί, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ρέθυμνο.

 Όπως διαβεβαίωνε και στον προεκλογικό του αγώνα ξεκινά από Δευτέρα την ίδρυση Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης με πεδίο δράσης την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία. Επίσης, προτίθεται όλοι οι βιολογικοί καθαρισμοί της Κρήτης ανεξαιρέτως να εντάσσονται πλέον στο ΕΠΕΡΑ, ώστε οι πόροι να διατίθενται απευθείας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι από το περιφερειακό πρόγραμμα. Εντός του μήνα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα βρεθούν στην Κρήτη επί του θέματος.

Σημείο δράσης και η τεχνολογία με ένταση των προσπαθειών για την ψηφιακή σύγκλιση του νησιού σε αντιστοιχία με τους στόχους της υπόλοιπης Ευρώπης με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Αγροτικά ζητήματα, τουρισμός και πολιτισμός στο επίκεντρο με επικείμενο προγραμματισμό ημερίδων, ενώ στις Βρυξέλλες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 θα λειτουργήσει γραφείο αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Εντός της ερχόμενης βδομάδας θα ανακοινώσει ο Σταύρος Αρναουτάκης τα ονόματα των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, διαπιστώνοντας για το Ρέθυμνο έλλειμμα μελετών στους περιφερειακούς δήμους με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή να έχει προγραμματίσει την Πέμπτη συνάντηση επί του θέματος με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook