Τρεις άντρες προσπάθησαν να κάνουν την κομπίνα του αιώνα στην Κάλυμνο εκταμιεύοντας το ποσό των 650 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα του νησιού, ωστόσο η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους, αφού αντί για διακοπές σε εξωτικά μέρη, βρέθηκαν στη φυλακή.

Ενας 63χρονος από τη Γερμανία, ένας 60χρονος από τη Ρουμανία και ένας 61χρονος Έλληνας εμφανίστηκαν σε τράπεζα της Καλύμνου και παρουσίασαν ένα έμβασμα με το ποσό των 650 εκατομμυρίων. Με επιμονή ζητούσαν να μάθουν αν έχουν μπει τα χρήματα στο λογαριασμό τους. Το έμβασμα ανήκε στον 63χρονο Γερμανό, ο οποίος μάλιστα με την επιμονή του κίνησε υποψίες στους υπαλλήλους.

Οι τελευταίοι αφού εξέτασαν πολλές φορές το έμβασμα κατάλαβαν πως είναι πλαστό και ενημέρωσαν την αστυνομία. Χθες λοιπόν οι τρεις δράστες ξαναπήγαν στην τράπεζα νομίζοντας πως θα γίνουν εκατομμυριούχοι και τελικά κατέληξαν στη φυλακή.

Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους υπολογιστές και έγγραφα σχετικά με την υπόθεση και τώρα εξετάζονται απ\’ τα εργαστήρια της αστυνομίας για να βρεθούν στοιχεία πιθανού κυκλώματος.

Σύμφωνα με το newsit ο 61χρονος Έλληνας που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι γνωστός κτηματομεσίτης της περιοχής. Λέγεται μάλιστα ότι η τύχη του χαμογέλασε τελευταία καθώς κέρδισε ένα χρηματικό ποσό στο ΛΟΤΤΟ, ωστόσο φαίνεται ότι αυτά τα χρήματα δεν του ήταν αρκετά.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:

Α) στην κατοχή του 63χρονου

Μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
Δυο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
Τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
Δυο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim
Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση

Β) στην κατοχή του 60χρονου

Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Δυο κινητά τηλέφωνα
Ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
Δυο σημειωματάρια με τηλέφωνα
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook