Στο στόχο της συνέχισης του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», αναφέρεται σε απάντηση του το Υπουργείο Εργασίας, προς τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου μετά από Αναφορά του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, επισημαίνεται ότι προβλέπονται παρεμβάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πλήρη ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού στην κοινωνία. Οι στόχοι που τίθενται είναι: η προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσης ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μεταξύ των οποίων τα άτομα με αναπηρία. Η αξιοποίηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Βελτίωση της πρόνοιας για όσους χρήζουν βοήθειας.

Μεταξύ των παρεμβάσεων περιλαμβάνονται και οι δράσεις που αφορούν στη Βελτίωση της πρόνοιας για όσους χρήζουν βοήθειας μέσω της λειτουργίας Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Για τη συνέχιση της δράσης η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», προχώρησε στην έκδοση πρόσκλησης προς τη Δικαιούχο Ελληνική εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, για ένταξη νέου έργου που αφορά σε παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρία από τα ΚΗΦΗ», επισημαίνει ο Υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook