Την εξιχνίαση τεσσάρων ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών στην Αττική ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Η πρώτη έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 σε κατάστημα στην Μεταμόρφωση και οι υπόλοιπες τρεις διαδοχικά στις 22 του ίδιου μήνα σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση.

Για συμμετοχή στις επιθέσεις συνελήφθη ένας 20χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς:

Στις 10/9/2012 εισήλθε μαζί με ακόμη οκτώ άτομα σε κουρείο ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση και όλοι μαζί επιτέθηκαν σε δύο πακιστανούς υπαλλήλους και σε έλληνα πελάτη, τραυματίζοντας τον τελευταίο και έναν εκ των υπαλλήλων με αιχμηρό αντικείμενο. Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μιαβόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

Στις 22/9/2012, ώρα 19:50, μαζί με άλλα δύο άτομα επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο Πακιστανούς σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Την ίδια ημέρα στις 20:15, στην περιοχή της Λυκόβρυσης, επιβαίνοντας μαζί με άλλους δύο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο Πακιστανοί, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στην συνέχεια αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα η οποία βρέθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου καμένη ολοσχερώς στη Μεταμόρφωση.

Λίγο αργότερα, στις 20:50, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με ακόμη δύο άτομα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που κινούνταν πεζή, τραυμάτισαν δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα) και τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.

Για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας με τους εξής τρόπους:

Τηλεφωνικά στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 11414 (όλο το 24ωρο)
Με την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στο www.hellenicpolice.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook