Επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, εξαπέλυσε από το βήμα της ολομέλειας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, προχωρώντας σε ένα άστοχο σχόλιο που προκάλεσε, εύλογα, έντονες αντιδράσεις.

"Όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχω να πω μόνο" είπε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοφιλοπούλου, απευθυνόμενη στον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος ως γνωστόν έχει χάσει την όραση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε διαφωνήσει με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κάτι που οδήγησε και στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του κόμματος.
Απαντώντας στην Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

"Εγώ από τα δέκα μου χρόνια κλήθηκα πρώιμα να δουλέψω πολύ σκληρά, για να μην επιτρέψω σε κανέναν να με δει σε λογική περιθωρίου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν πήγα για να αρπάξω θέση. Στο ΠΑΣΟΚ πήγα στις 7 Σεπτεμβρίου του 1974. Ο πρώτος μαθητής Γυμνασίου Αγρινίου. Και διώχθηκα με το νόμο περί τεντιμποϊσμού. Δεν πήγα στο ΠΑΣΟΚ για να αρπάξω θέσεις γλείφοντας, έρποντας και με το κέρατο μου. Στο ΠΑΣΟΚ πήγα και με τίμησε η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας".

Και πρόσθεσε: "Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, γιατί πρόδωσε τις ιδέες μας. Έφυγα και πήγα στην Αριστερά και όχι σε εκείνους που τότε έλεγαν κλέφτες τους πασόκους. Κάποιοι μετέτρεψαν την πιο μεγάλη παράταξη του τόπου σε συνιστώσα της δεξιάς. Έρχεστε και στηρίζετε αυτούς που σας έλεγαν κλέφτες".

Αίσθηση προκαλεί ότι η ίδια ξαναπαίρνοντας τον λόγο, αντί να ανακαλέσει, είπε: "Ακούω ότι κάποιους πείραξε αυτό που είπα νωρίτερα. Αν είναι έτσι, το παίρνω πίσω και αντ' αυτού να πω: "όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη".news247.gr