Μήνυμα ότι «είμαστε στο κάτω μέρος της καμπύλης. Μπροστά μας υπάρχει η ανοδική και θετική πορεία» έστειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια δείπνου που είχε με βουλευτές της ΝΔ την Πέμπτη, σε γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για δύσκολη χρονιά, αλλά προδιέγραψε ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Ως επιχείρημα χρησιμοποίησε και το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, λέγοντας ότι σιγά-σιγά θα υπάρξουν ελαστικότερες πολιτικές από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις αναφορές των βουλευτών για την ακρίβεια, τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, ζήτησε υπομονή, πίστη στην προσπάθεια που γίνεται και δουλειά απ' όλους.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε με έμφαση ότι για πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά πράγματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και ζήτησε από τους βουλευτές να προσπαθούν να εξηγήσουν στους πολίτες τα κυβερνητικά βήματα και να τους ζητήσουν υπομονή, γιατί σιγά-σιγά θα αλλάξει το κλίμα.

Για να τονίσει ότι η μάχη δεν είναι μόνο της ΝΔ, αλλά των δυνάμεων της ευθύνης, έπλεξε το εγκώμιο των κυβερνητικών εταίρων, τονίζοντας ότι είναι καθοριστική η βοήθειά τους. Ειδική αναφορά όμως έκανε για τον Φ.Κουβέλη, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έκανε κυριολεκτικά υπέρβαση με την κίνησή του να στηρίξει την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και με τη συνολική του στάση και συμπεριφορά έως σήμερα.

Παρόντες, εκτός από τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής Στ. Καλογιάννης και οι υφυπουργοί Ν. Μηταράκης και Αθ. Σκορδάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Στ. Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μ. Παπαγεωργίου.

in.gr