Μπορεί να ακούγεται πραγματικά απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνέβη την περασμένη Κυριακή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όταν εξαιτίας μιας αναρρωτικής άδειας που χορηγήθηκε σ\’ένα βοηθό ακτινολόγου, κατέρρευσε το σύστημα στο ακτινολογικό ιατρείο του ιδρύματος.

Έτσι από τις 7 το πρωί εκείνης της ημέρας έως και τις 6 περίπου το απόγευμα, στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος επεκράτησε αλαλούμ. Αιτία της αναστάτωσης σε προσωπικό και ασθενείς είναι η υποστελέχωση του ιδρύματος, μιας και δεν υπήρχε ούτε ένας βοηθός ακτινολόγου για να βγάλει μια ακτινογραφία στους ασθενείς!!

Σημειώνεται πως στο ακτινολογικό ιατρείο του νοσοκομείου, οι βοηθοί ακτινολόγου είναι συνολικά 10. όμως το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί μία αναρρωτική άδεια σ\’ ένα από τους 10 και τις τελευταίες ημέρες χορηγήθηκε μία ακόμα αναρρωτική σ\’ένα από τους 9 εργαζόμενους, (δηλαδή, είχαν χορηγηθεί δυο αναρρωτικές άδειες συνολικά) την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι 8 εργαζόμενοι είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των εφημεριών τους.

Έτσι, το αποτέλεσμα από την παντελή έλλειψη βοηθού ακτινολόγου ήταν να ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς και ν\’ αντιμετωπίσουν πρόβλημα όλες οι κλινκές του νοσοκομείου, ακόμα και η μονάδα εντατικής θεραπείας…

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι μπροστά στον κίνδυνο να «χαθεί» και η βραδυνή βάρδια (όπως έγινε με την πρωινή) αποφάσισαν να επιστρατεύσουν μια γιατρό, η σύμβαση της οποίας είχε ήδη λήξει το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να εξυπηρετήσει την κατάσταση (και αυτό ας το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει).

Όπως ειπώθηκε μάλιστα, κάποιοι έφτασαν ακόμα και στο σημείο να μεταβούν στα σπίτια των υπολοίπων 8 εργαζομένων (που είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των εφημεριών τους) για να τους ζητήσουν να παρατήσουν ουσιαστικά τα πάντα και να επιστρέψουν στο νοσοκομείο να δουλέψουν. όμως η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε.

Σημειώνεται πως καθημερινά -κατά την πρωινή βάρδια στο ακτινολογικό ιατρείο εξυπηρετούνται 100 με 120 άτομα, κατά μέσο όρο, από έναν και μόνο γιατρό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι και το γεγονός πως παρότι το νοσοκομείο απέκτησε πρόσφατα μαστογράφο, αυτός δεν λειτουργεί επειδή δεν υπάρχει προσωπικό!

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook