Απάντηση στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου δίνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την πρόσληψη επιτυχόντων δικαστικών υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού η δυνατότητα κατανομής επιπλέον προσωπικού στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων μελετήθηκε στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος περιορισμού των δαπανών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον εξορθολογισμό στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, ιδιαίτερα στις προσλήψεις προσωπικού για τα επόμενα έτη.
Στα πλαίσια αυτά εγκρίθηκε η πρόσληψη επιπλέον 50 δικαστικών υπαλλήλων κατηγοριών ΠΕ (30 άτομα) και ΔΕ (20 άτομα), από τους πίνακες κατάταξης των υποψήφιων του διαγωνισμού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων.
Η συγκεκριμένη απόφαση έγκρισης έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι σε εξέλιξη.
«Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους επιτυχόντες του Πίνακα, απαιτείται υποβολή σχετικού αιτήματος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προς την Επιτροπή της Π.Υ.Σ. 33/06, όπως ισχύει, προκειμένου να χορηγηθεί έγκριση και, εν συνεχεία., να εκδοθεί απόφαση κατανομής από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Υπουργού προς τον κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook