Με τους επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθεί το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τη Δεύτερα θα είναι στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup και την Τρίτη στο Ecofin.

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση προκάλεσαν στην Αθήνα τα όσα λέχθηκαν την Πέμπτη από ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, λίγες ημέρες μάλιστα πριν ξεκινήσουν οι επαφές των επικεφαλής της τρόικας με την κυβέρνηση, στις οποίες κυρίαρχη θέση αναμένεται να έχει το θέμα του περιορισμού του Δημοσίου.

Ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βάιζερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, χαρακτήρισε το ελληνικό κράτος «υπερτροφικό» και κατέστησε σαφές ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.

«Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα πρέπει να κάνουν οργανόγραμμα και να εκτιμήσουν τι ανάγκες προσωπικού έχουν. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν γίνεται να περιοριστεί ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα χωρίς να περιοριστεί το προσωπικό του», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοτικός αξιωματούχος.

Μόλις έγιναν γνωστά στο υπουργείο Οικονομιών όσα ελέχθησαν, ο κ. Στουρνάρας τηλεφώνησε στον αξιωματούχο της Ευρωζώνης ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις δηλώσεις που έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας πήρε τη διαβεβαίωση από τον κ. Βάιζερ ότι δεν έχει θέσει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος δεν απέκλεισε να υπάρξουν «υποχρεωτικές αποχωρήσεις», στο βαθμό που τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων θα δείξουν πλεονάζον προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και συγκεκριμένα για το εάν θα δρομολογηθούν 25.000 απολύσεις, το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως η Αθήνα θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το αριθμό των υπαλλήλων, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook