Το λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύεται σε πολύ σημαντικό κόμβο του ευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών, Cosco, Hewlett-Packard και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακίνηση εμπορευμάτων της Hewlett-Packard από το λιμάνι του Πειραιά προς τις αγορές της Ευρώπης.

Προσέθεσε ότι η Ελλάδα επιτέλους ολοκληρώνει στρατηγικά δίκτυα υποδομών που επιτρέπουν και απελευθερώνουν επενδύσεις, δίνουν δικαίωμα στην ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και επιτρέπουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, λέγοντας ότι Cosco και Hewlett-Packard χρησιμοποιούν τις υποδομές και δραστηριοποιούνται στο νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας που κερδίζει η χώρα μας.

Σημείωσε μάλιστα ότι τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τον τόπο στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία παραμένει πρώτη στην ατζέντα της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία στη χώρα μας τον Νοέμβριο ανήλθε στο 27%.

«Δεν υπάρχουν μαζικές λύσεις, μόνο δυναμικές κινήσεις όπως η σημερινή» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook