Σε κινητοποίηση κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ένωση Ηρακλείου που δεν έχουν πληρωθεί για τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ ανησυχούν ότι δε θα πάρουν τα χρήματα τους ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Η στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα που κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣΗ, αναδεικνύει, εξ αντικειμένου, το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα το οποίο όπως ήδη έχει γράψει η «Πατρίδα» αντιμετωπίζει η συνεταιριστική οργάνωση.

Ως γνωστό, χιλιάδες παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί για τα προϊόντα τους. Από την πλευρά της η διοίκηση, με προεδρεύοντα το Μιχάλη Χαιρέτη είναι καθησυχαστική και απαντά ότι σταδιακά γίνονται πληρωμές παραγωγών για λάδι και οινοστάφυλα και στη συνέχεια θα γίνει η εξόφληση των εργαζομένων.

Η σημερινή στάση εργασίας

Με μία λακωνική ανακοίνωση το σωματείο Εργαζομένων στην Ένωση Ηρακλείου, ενημερώνει για τη σημερινή στάση εργασίας που αποτελεί στην ουσία την «κορυφή του παγόβουνου», καθώς τα τελευταία χρόνια η καταβολή της μισθοδοσίας καθυστερεί στη μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της Κρήτης.

Τι απαντά η διοίκηση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μανώλης Γαβαλάς νοσηλεύεται στο σπίτι του, μετά από σοβαρότατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σε νοσοκομείο της Γαλλίας και φαίνεται ότι σιγά – σιγά επανέρχεται.

Τουλάχιστον όμως στην παρούσα φάση, δεν είναι δυνατόν να επανέλθει στα καθήκοντα του στην ΕΑΣΗ. Το Μ. Γαβαλά αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μιχάλης Χαιρέτης ο οποίος εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Σχετικά με την πληρωμή των παραγωγών οινοστάφυλων ο κ. Χαιρέτης λέει ότι εκκρεμεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ της χορήγησης δανείου με εγγύηση ελληνικού δημοσίου για τη εξόφληση των αγροτών. «Περιμένουμε το ΦΕΚ αλλά και να φθάσει η δική μας σειρά προτεραιότητας για να πληρώσουμε τον κόσμο» λέει ο κ. Χαιρέτης.

Για την πληρωμή των παραγωγών ελαιόλαδου ο ίδιος επισημαίνει ότι επίσης έχει δοθεί διαβεβαίωση για χορήγηση δανείου με εγγύηση ελληνικού δημοσίου.

«Φαινόταν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά, μέχρι που μας ζήτησαν να μπούμε προσωπικά εγγυητές του δανείου όχι μόνο εμείς αλλά και οι υπόλοιποι πρόεδροι των Ενώσεων. Εμείς αρνηθήκαμε. Έχουμε στείλει νέα επιστολή στον κ. Σαχινίδη που του εξηγούμε κάποια πράγματα» λέει και προσθέτει: «Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να αρχίσουμε να πληρώσουμε όλους τους ελαιοπαραγωγούς».

πηγή ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook