Παρατείνεται, με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Δημήτρη Κοντού, έως τις 15 Μαρτίου 2013, η απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και ορφάνιας του Οργανισμού.

Ο ΟΓΑ τονίζει ότι μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα δοθεί άλλη παράταση, ενώ, για όσους δεν απογραφούν έως τις 15 Μαρτίου, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, περισσότεροι από 1.500 συνταξιούχοι δεν προσήλθαν για να απογραφούν κατά τη διάρκεια της απογραφής δικαιούχων συντάξεων επιζώντων του ΟΓΑ, η οποία ξεκίνησε στις 29 Ιανουαρίου και έληξε σήμερα Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο 10.145 συνταξιούχων απογράφηκαν περίπου 8.600.

Προηγήθηκε η καταγραφή με φυσική παρουσία των συνταξιούχων του ΟΓΑ, που ολοκληρώθηκε στις 31.12.2012. Μετά την ολοκλήρωσή της διαπιστώθηκε, ότι 12.792 συνταξιούχοι δεν είχαν απογραφεί και ανεστάλη η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Φεβρουαρίου 2013, ενώ ο Οργανισμός προχώρησε στην αναζήτηση των ποσών που είχαν καταβληθεί αλλά και τυχόν ποινικών ευθυνών.

Μετά την παράταση που δόθηκε σήμερα, οι δικαιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες ή χήροι και ορφανά 12 ετών και άνω), θα πρέπει να προσέλθουν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ με την ενημερωτική επιστολή που έχουν λάβει από τον Οργανισμό προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς) ή βιβλιάριο υγείας για τα ανήλικα τέκνα χωρίς ταυτότητα.

2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκδοθέν κατά τον ημερολογιακό μήνα της απογραφής.

3) Υπεύθυνη δήλωση, των συνταξιούχων χηρείας, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνουν ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησης και μέχρι σήμερα δεν έχουν τελέσει γάμο.

4) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος.

5) Αντίγραφο επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

Επιπλέον, για τα τέκνα απαιτείται:

Για τα ενήλικα τέκνα, πιστοποιητικό σπουδών στην περίπτωση που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές και για τα ανήλικα (12 ετών και άνω) αστυνομική ταυτότητα του γονέα ή του κηδεμόνα ή του προσώπου που έχει τη γονική μέριμνα.

Εάν ο γονέας λαμβάνει σύνταξη χηρείας και τα τέκνα ορφανική σύνταξη, θα πρέπει να απογραφούν ξεχωριστά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook