Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Π. Κουρουμπλή, τον συντονιστή του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας Α. Ξανθό και τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας του κόμματος Δ. Πανταζή και Φ. Χρυσικό, επισκέφθηκε σήμερα το ΙΦΕΤ και συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενημερώθηκε όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τους εργαζόμενους και την διοίκηση για το έργο που επιτελεί ο σημαντικός αυτός δημόσιος φορέας που δραστηριοποιείται στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου, για τις δυνατότητες που έχει και την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται όπως αναφέρουν "με τη διαχρονική και συνειδητή υποβάθμιση του ΙΦΕΤ από τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Υγείας όπως είναι η υποστελέχωση, η μη αξιοποίηση των παραγωγικών και ερευνητικών δυνατοτήτων του και η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και ο στρατηγικός του ρόλος στα ζητήματα του φαρμάκου".

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο βουλευτής Α. Ξανθός υπογράμμισε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι το ΙΦΕΤ μαζί με τον ΕΟΦ να αξιοποιηθούν ως εργαλεία μιας δημόσιας φαρμακευτικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει στους πολίτες επάρκεια και πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα.

"Μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σκοπεύει με την στήριξη και συμμετοχή των εργαζομένων, να προχωρήσει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του Ινστιτούτου, έτσι ώστε αυτό να αναπτύξει όλες τις δυνατότητες του προς το συμφέρον της υγείας του Ελληνικού λαού, αλλά και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας" κατέληξε.