Φόβος και τρόμος με ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Πακιστανών είχε γίνει ένας 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του.

Ο 20χρονος Κωνσταντίνος Κοντομούς και τουλάχιστον άλλοι επτά νεαροί που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει ομάδα και έκαναν συστηματικά βίαιες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον αλλοδαπών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο τα μέλη της ομάδας είχαν οργανώσει σειρά επιθέσεων με θύματα πακιστανούς μετανάστες στη Μεταμόρφωση και στο Ηράκλειο Αττικής.

Εις βάρος του 20χρονου συγκεντρώθηκαν στοιχεία για συμμετοχή σε τέσσερις επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Ο 20χρονος, όπως έγινε γνωστό, είναι κάτοικος Μεταμόρφωσης ενώ από την έως τώρα έρευνα δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με συγκεκριμένο κόμμα. Ωστόσο οι επιθέσεις είχαν ρατσιστικά κίνητρα. Από την Αστυνομία αναμένεται να ζητηθεί η σχετική άδεια από τις εισαγγελικές Αρχές ώστε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του για να διαπιστωθεί αν έχει συμμετοχή και σε άλλες ανάλογες παράνομες πράξεις. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των άλλων νεαρών που συμμμετείχαν στις επιθέσεις.

Ενα κουρείο ιδιοκτησίας Πακιστανού, στην οδό Γκινοσάτη στη Μεταμόρφωση, ήταν ο πρώτος στόχος της ομάδας. Η εισβολή είχε γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2012. Οι νεαροί δράστες, με μαύρες μπλούζες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εισέβαλαν στο κουρείο και επιτέθηκαν σε δύο πακιστανούς υπαλλήλους. Επιτέθηκαν επίσης και σε έναν Ελληνα, κατηγορώντας τον ότι ήταν πελάτης σε κουρείο αλλοδαπού. Οταν ο πελάτης προσπάθησε να αντιδράσει του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι. Φεύγοντας πέταξαν μέσα στο κουρείο μια βόμβα μολότοφ προκαλώντας ζημιές.

Το επόμενο οργανωμένο πογκρόμ έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν ο 20χρονος και οι συνεργοί του, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκαναν διαδοχικά τρεις επιθέσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook